Térség

A tervezet elhelyezése

A Sobieski Rezidencia egy, Párkány központjának közelében lévő zöldövezetben elhelyezkedő többfunkciós épületkomplexum felépítésének tervezete. A leendő épületkomplexum a Sobieski utca udvarrészében, a Vadas termálfürdő közvetlen közelében található, mindössze 5-percnyi járásra a város gyalogosövezetétől és a kikötőtől. Esztergom központjába – átsétálva a Mária Valéria-hídon – mindössze 15 perc alatt eljuthat.

A Sobieski utca összeköti a városközpont-Mária Valéria-híd (Esztergom és Budapest) és a kőhídgyarmati (Ipolyság és Besztercebánya) útvonalakat, valamint áthaladva a városon az Érsekújvárba vezető utat.

A telek egész területéről kiváló kilátás nyílik a bazilikára és az esztergomi múzeumra, a fenti emeletekről élvezhetik a város és környékének panorámáját a Dunával és a Kovácspataki-hegyekkel.

A térség ellátottsága

Az adott térségben teljes mértékű az ellátottság – minden a gyalogosövezetben, 5 percnyi járásra a Sobieski Rezidenciától meglelhető. A közelben jelenleg épül az Aquario bevásárlóközpont. Magában az épületben is találhatók majd szolgáltatások az építmény kereskedelmi részében a földszinten. Az egészségügyi intézmény szintén közel vannak, a legközelebb az egészségügyi központ található. A közvetlen közelben találhatók általános- és középiskolák. A Sobieski utcában kultúrház működik, a gyalogosövezetben mozi és könyvtár is található. A sportpályák közvetlenül kapcsolódnak a rezidenciához, és a lakótömb udvarában játszóteret létesítünk.

Hozzáférhetőség

A böngészője nem támogatja a HTML5 canvas tagot.
Autóval
KÖZVETLENÜL A TELEKRE
A böngészője nem támogatja a HTML5 canvas tagot.
Autóbusszal
3 PERC AZ ÁLLOMÁSRÓL
A böngészője nem támogatja a HTML5 canvas tagot.
Hajóval
5 PERC A KIKÖTŐTŐL
A böngészője nem támogatja a HTML5 canvas tagot.
Vonattal
15 PERC AZ ÁLLOMÁSRÓL

Párkány városa…

A városban nemzetközi jelentőségű – Magyarországra csatlakozó átrakodási és raktározási lehetőségekkel ellátott – vasúti csomópont található. A város csupán 8 kilométerre helyezkedik el a Magyarországon át Ausztriába húzódó autópályától, melynek esztergomi leágazását jelenleg építik. A leágazás befejezését követően a Duna-hídon keresztül szinte közvetlen csatlakozás keletkezik az autópályára (2009-ben tervezett). A közúti- és a vasúti közlekedés mellett természetesen jelentős közlekedési lehetőséget biztosít a Dunai vízút. A személyszállító vízi közlekedés jelenleg rendszeres Párkány-Budapest járatokkal biztosított, valamint a lakosok gyakran használják ki az egyéni személyszállítást kisebb vízi-járművekkel Pozsonyba vagy Bécsbe. Párkánytól 70 kilométerre található nemzetközi repülőtér. 
Közúti távolságok: Bélai kastély 8 km, Visegrád 25 km, Budapest 40 km, Pozsony 145 km